Budowa aquaparku w Tychach. Wiadomo, kto będzie odpowiedzialny za gastronomię w aquaparku, są wybrani kandydaci na menedżera, ale budowa potrwa dłużej.
Budowa aquaparku w Tychach
Już wiadomo, że termin zakończenia budowy Wodnego Parku Tychy przesunie się o trzy miesiące. A zatem nie w połowie roku 2017, a na przełomie III i IV kwartału nastąpi jego otwarcie. Stosowny aneks do umowy już został podpisany pomiędzy inwestorem a wykonawcą, czyli Regionalnym Centrum Gospodarki Wodnej a Mostostalem Warszawa.
- Prac wykończeniowych jest tak dużo, że z harmonogramu widać, iż nie da się ich zmieścić w pierwotnym terminie.
Wszystko dlatego, że musi być zachowana kolejność prac - mówi Zbigniew Gieleciak, prezes RCGW. - Na teren budowy nie mogą wejść jednocześnie elektrycy i płytkarze. Najpierw trzeba zrobić instalację, potem kłaść płytki i tak jest w wielu miejscach. Stąd konieczność przesunięcia terminu - tłumaczy Gieleciak.
Jednak niezależnie od budowy trwają różnego rodzaju przetargi i konkursy, które mają wyłonić pracowników oraz najemców przyszłych powierzchni komercyjnych. Właśnie zakończył się konkurs na menedżera aquaparku. Z ponad 300 ofert wybrano trzy osoby, które wkrótce podpiszą umowę przedwstępną.
Jednak niezależnie od budowy trwają różnego rodzaju przetargi i konkursy, które mają wyłonić pracowników oraz najemców przyszłych powierzchni komercyjnych. Właśnie zakończył się konkurs na menedżera aquaparku. Z ponad 300 ofert wybrano trzy osoby, które wkrótce podpiszą umowę przedwstępną.
- Kto z nich będzie menedżerem głównym, a kto pierwszym i drugim zastępcą, to się powinno okazać do pół roku. Na razie będą pracować wspólnie - mówi prezes Gieleciak.
Rozstrzygnięty został też przetarg na najem części gastronomicznej. Wygrał go Krzysztof Przewoźnik, właściciel tyskiej restauracji „U Przewoźnika”, który zajmie 760,5 mkw. - Będzie on odpowiedzialny za wyposażenie dwóch barów suchych (w strefie wejścia i na piętrze przy wejściu do strefy fitness i SPA) oraz baru mokrego w strefie basenów rekreacyjnych. W jego gestii będzie też bar sezonowy na zewnętrznym tarasie oraz pijalnia soków w strefie saun - mówi Marcin Wysocki, rzecznik prasowy inwestycji. Wykończenie lokali należy do inwestora, najemca strefy gastronomicznej będzie odpowiedzialny za jej wyposażenie.
Źródło: dziennikzachodni.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz